Ми в соц мережах

Напишіть нам листа

doctor@restartplus.com.ua

+38 (050) 641-47-46

+38 (063) 139-81-44

Вступ

Вилікувати людину від алкоголізму, або наркоманії непросто, адже залежність вирізняється особливостями. Найнебезпечніша – відсутність чіткого розмежування між патологічним потягом до алкоголю та епізодичними випивками. Хвороба непомітно отруює, руйнує все цінне в житті – здоров’я, кар’єру та сім’ю. Поступово зростає так звана тяга, і саме вона руйнує сім’ї, підштовхує до кримінальних дій, і брехні.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я приблизно 400 мільйонів людей в усьому світі страждають від розладів, пов’язаних із вживанням алкогольних і наркотичних речовин. 209 мільйонів з них страждають від залежності від алкоголю.

Причини виникнення тяги

Спеціалісти психологічної реабілітації “Рестарт+” стверджують, що дуже важливо розпізнавати саме причини виникнення тяги. Фізична залежність означає тяжкі й навіть болючі відчуття, хворобливий стан при перерві постійного вживання наркотиків (так званий абстинентний синдром, ломка). Від цих відчуттів рятує поновлення вживання наркотиків. Тому заради зменшення болю, залежний знову починає шукати наркотики ( алкоголь )

Психологічна тяга до вживання, ставить людину майже на коліна. Ілюзія, що наркотик зніме тривожність, або допоможе з депресією, лише прискорює розвиток психічних розладів. Тригери ( відчуття під кайфом ) ніби як заманюють, і нагадують як було добре, і потрібно ще.

Також працівники нашої клініки “Рестарт+” у Харкові зазначають соціальний тиск на населення. При перегляді яскравих реклам, з келихом пива, або картинках у диско-барах з веселими обличчями молоді. Саме так кольорово починається тривала “чорна полоса” залежності. Що призводить до деградації і знаходженні кола собі подібних друзів.

Ознаки тяги до вживання

Хочеться розпочати саме з прихованої тяги – це несвідоме прагнення вжити, людина не усвідомлює, що йому насправді треба. За цей час вона готує все для того, щоб вживати наркотик або спиртне.

На емоційному рівні стан тривоги, а іноді паніки, провокує до наступної дози препарату. Роздратованості більше, ніж зазвичай, тому як кожен наступний спосіб вжити алкоголь або наркотики призводить до стресу організму.

Фізична тяга – це коли важко подолати прагнення вжити, яке може виявлятися на фізіологічному рівні: подразнення, біль у суглобах, слини у роті, головний біль. Вона проявляється тоді, коли людина не відстежує і не звертає уваги на приховану чи асоціативну тягу.

А от асоціативним потягом до хімічних речовин, як стверджують фахівці нашої клініки “Рестарт+” дуже багато людей знищили себе. Постійна боротьба всередині, що ейфорія допоможе все владнати, і приємні згадування знову манять у яму з хворобою залежність.

Етапи боротьби з тягою

Психологи нашої реабілітації “Рестарт+” починають роботу, саме після усвідомлення людиною, своїх слабких сторін. Саме розуміння тяги, що можна змінити, як визначити, які дії варто запобігти, задіює правильні психологічні процеси в одужанні.

Поступово, залежному надаються інструменти для розуміння себе, і прийняття того факту, що хвороба проявляється у житті по різному. Вивчення механізмів свого мислення, і запобігання таких внутрішніх процесів, як відчуття провини, і осуд себе, за певні дії.

У програмі одужання “Рестарт+” Харків існує ціла низка способів прийняття і подолання “особливих” станів тяги. Від письмового аналізу до практичних дій що до запобігання стресових ситуацій. Застосування авторських методик, які 100% знімають тягу до алкоголю і наркотиків немає аналогів.

Чим раніше виявлено захворювання і розпочато професійне лікування, тим воно ефективніше. У психологічній реабілітації  “Рестарт+” хворим надають кваліфіковану допомогу. Алкоголік, або наркоман не може самостійно кинути вживати. Тільки за умови приміщення в стаціонар і проведення повного курсу лікування можливе одужання і тривала ремісія. Активні дії для запобігання шкідливих звичок, оновлюють людину поступово, розширюючи її можливості.

Також, важливим є прогнати тягу до кінця і згадати яких фізичних, психологічних, інтелектуальних і моральних втрат приводило вас вживання наркотиків або спиртного.

Переваги успішного подолання тяги

Якщо ви помітили у близької людини ознаки наркоманії, які описані вище, необхідно якнайшвидше звернутися до кваліфікованого фахівця. Перевагами успішного подолання тяги, є поступове змінення манери своєї поведінки і уміння відчувати різницю між тягою, і істинними відчуттями.

У процесі реабілітації “Рестарт+” Харків підвищується впевненість у собі, зміцнюється воля. Людина починає відчувати своє покликання у житті, будувати короткострокові і довгострокові плани одужання.

Формування нових, здорових копінг-стратегій, що відновлюють всі сфери здоров’я людини, такі як психологічні,  фізичні,  і соціальні фактори,  для зрілого якісного формування особистості.

Пройшовши через певну кількість етапів одужання поряд з тягою, у людини виробляється стійкість до соблазнів, уміння сказати чітке “ні”. Найбільш цікавою та корисною здатністю нашої психіки є можливість адаптуватися до зовнішніх умов – регулювати думки і поведінку у відповідь на зовнішні вимоги таким чином, аби бути ефективним і не виснажуватися.

Методи подолання тяги

Якщо вас охоплює сильне бажання, просто зупиніться та зробіть глибокий вдих. Подумайте про наслідки своїх дій і до чого може призвести імпульсивна поведінка, рекомендують фахівці клініки “Рестарт+”. За допомогою технік відволікання уваги, які пропонують освоїти у нашій реабілітації – рівень бажання вжити, поступово знижується.

Пам’ятайте, що подолання залежності вимагає часу та зусиль. Будьте ласкаві до себе, цінуйте свої досягнення і навчайтеся зі своїх помилок. Позитивне мислення та віра в себе можуть стати вашими головними союзниками на шляху до звільнення від потягу до алкоголю та наркотиків.

Заняття спортом, правильне харчування, сон та регулярна фізична активність можуть допомогти вам почуватися краще та зменшити бажання вдаватися до шкідливих речовин, наголошують спеціалісти психологічної реабілітації “Рестарт+” Харків.

Наступні кроки після подолання тяги

Відновлення можливе за наявності підтримки з боку близьких, професійної допомоги ” Рестарт+” та особистої мотивації. Своєчасне втручання може врятувати життя та повернути його якість, забезпечивши здорове та повноцінне майбутнє.

Аналіз тригерів та ситуацій високого ризику у стінах реабілітації. “Рестарт+” проводиться, як зазначалось вище, у письмовій формі, а також завдяки щоденним практикам. Це напрацювання навиків, що у подальшому будуть оберігати від імпульсивних рішень, і неочікуваних обставин, пов’язаних зі стресом.

Програма “Рестарт+” Харків проводить комплекс професійного навчання, що навчає кожного бажаючого продуктивного розроблення плану заходів на майбутнє. Уміння працювати на результат – кредо нашої здорової спільноти “Рестарт+”.

Професіоналами психологічної реабілітації “Рестарт+” періодично проводяться мотиваційні тренінги для одужуючих. Зміцнюється мотивація пацієнтів, і результат звісно вражає. Яке неймовірне перевтілення проходить залежниа від алкоголю або наркотиків людина. Що дійсно є прикладом для молодих одужуючих.

Поради для близьких

Якщо любиш близьку людину, звісно одразу видні явні ознаки змін у поведінці, зовнішності і способу життя. Але, часто рідні ігнорують типові зміни, так як елементарно не хотять вірити у те, що рідна людина занепадає.

Розпізнати тягу до наркотиків чи алкоголю вам допоможуть зниклі речі у будинку, виявлення нових підозрілих людей у колі вашої дитини наприклад. Можливі перепади настрою, від різких відповідей до замкнутості від усіх. Також варто пам’ятати, що залежний – спритний маніпулятор і брехун.

На останок, спеціалісти психологічної реабілітації “Рестарт+” у Харкові пропонують замислитись перш за все про підтримку без надмірного контролю. Запам’ятайте – людиною керує наркотик, вона часто сама цього не усвідомлює.

Спробуйте спокійно наблизити розмову з підтримуючих слів, зі слів любові і розуміння. Якщо реакція вашої близької людини агресивна, не відповідайте тим самим, дайте час собі і йому ( їй ) заспокоїтись. Важливо спробувати створити безпечне середовище у розмові, щоб залежний відчув, що його підтримують, а не атакують і звинувачують. Це стосується і самих батьків, які часто починають брати усю провину на себе.

Втрачати час не варто, на сором і сварки, на звинувачення і ігнорування. Довіривши  свою хворобу роботі  професіоналам ” Рестарт+” наблизить вас на шлях усвідомлення проблеми, і її вирішення. У програмі реабілітації усі члени родини проходять курси відновлення, що поєднує один одного у подальшому розвитку здорової родини.

Для вас цілодобово працюють дипломовані спеціалісти “Рестарт+”, а саме лікарі – психіатри, медичні психологи, соціальні психологи, арт-терапевти, фахівці з духовних практик, консультанти і волонтери. Кожен спеціаліст змістовно надасть інформацію, що допоможе у подальшому одужанню. За допомогою лікаря – нарколога, для вас будуть пом’якшені стани абстинентного синдрому, без страху і болю. Завдяки психотерапевтам, у вас з’явиться мотивація і любов до себе. Групи взаємодопомоги допоможуть знайти спільну мову у родині.

Телефонуйте у любий зручний для вас час. Анонімність гарантуємо. Консультування професійне і безкоштовне. Кожень день – це можливість змінити своє життя належним чином. Ваш “Рестарт+” завжди поряд.

Відгуки наших клієнтів – ми пишаємося їхніми досягненнями!

ЗВ'ЯЗОК
Зв'яжіться з нами - розпочніть перезавантаження свого життя сьогодні!

Ваші питання — наш пріоритет.

В разі потреби чи бажання отримати більше інформації, будь ласка, скористайтеся нашою формою зв’язку. Наша дружня команда експертів готова вам допомогти та відповісти на всі ваші запитання щодо лікування та послуг, які ми надаємо.

Замовляйте зворотній дзвінок


Використана література:

Артемчук А. Ф. Алкоголізм в осіб молодого віку /Артемчук А. Ф. – Київ : Здоровья, 1985.

Горбунов В. І. Алкоголь і сім’я / В. І. Горбунов // Профілактика пияцтва, наркоманії, токсикоманії, куріння, СНІДу

Кухаренко Г. Вплив алкоголю, наркотиків і токсинів на нервову систему і поведінку людини / Г. Кухаренко // 

Читати також:

6 відповідей

  1. Очень крутой место советую кто хочет избавиться от Зависимости 🙌

  2. Спасибо большое за то что помогли избавиться от зависимости и взглянуть на мир с другой стороны.Безгранично благодарен . Спасибо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

RU