Ми в соц мережах

Напишіть нам листа

doctor@restartplus.com.ua

+38 (050) 641-47-46

+38 (063) 139-81-44

Вступ

Залежність, що розвивається внаслідок прийому наркотичних речовин, називається наркоманією. Майже кожен наркоман-початківець упевнений, що він не стане наркозалежним або зможе впоратися з хворобою самостійно. В Україні кількість наркоманів збільшується з кожним роком і зараз становить близько 1,5 млн осіб. І це не зупиняє людей, перед прірвою страждань, а навіть і смерті.

Зміна поведінки – перша ознака розвитку наркотичної залежності. Також, слід розуміти що алкоголь – це теж наркотик, і ступінь ризику не менша. Сьогодні у наших містах 60% хлопчиків і 20% дівчат віком 15-17 років вже залучені до наркотиків. А от населення, яке не визнає залежність, як хворобу – значно більше, і з кожним роком зростає.

Наркоманія в Україні реально може стосуватись більше п’яти мільйонів людей. Не обійшла біда і Харків, де вживають все нові, і нові види хімічних речовин. Сьогодні наркотики пробують вже й 10-річні діти.

“Рестарт+” закликає вас, якщо ви потрапили у складні життєві обставини, пов’язані з залежністю, або ви є свідком страждань у вашій родині із-за наркотиків, звернути увагу на цю статтю, уважно прочитати, і зробити певні висновки. Нам важливий ваш результат.

Причини складності визнання проблеми

Спеціалісти психологічної реабілітації “Рестарт+” виділяють певні ознаки, що можна назвати одним словом “заперечення”. І дійсно ! Хто хоче після першого вживання хімічних речовин повірити у те, що захворів. Клінічні психологи та спільноти відіграють ключову роль у допомозі залежним подолати свої ілюзії та заперечення.

Психологічно, залежна людина просто боїться страждань і болю. Фантазії – це ще одна форма захисту, пов’язана зі спотворенням дійсності. Такі фантазії дозволяють уникати відповідальності за своє поточне життя та створюють ілюзорне відчуття, що все може змінитися в майбутньому без потреби особистих зусиль.

Спеціалісти наркологічного центру “Рестарт+” спостерігають за психологічними процесами залежних людей, що наповнені страхами і соромом. Серед жінок, особливо проявляється комплекс неповноцінності і вони шукають вихід у наркотичних засобах.

Соціальними народними стандартами, що “усі наркомани  лайно” – статистика кількості вживаючих людей, лише зростає. Соціальні стигми – часто ще більше “закривають” людину у собі, і психологічно деградуюча особистість переходить з “легких” наркотиків на ін’єкційні наприклад.

Ознаки необхідності визнати проблему

Фахівцями психологічної клініки “Рестарт+” проводяться  поглибленні психологічні тренінги, а також обширні інформаційні групи, щодо розуміння, до яких наслідків приводить хвороба від хімічної залежності.

Отже, кожен хто приймає одного разу рішення спробувати хімічну “отруту”, має розуміти що це призводить до деградації особистості. Здорове суспільство полягає в розумінні проблеми залежність. Але нажаль це не завжди так, і людина що попала у кайдани залежності, знаходить собі подібних. І так починає розповсюджуватись хвороба, вражаючи всі сфери здоров’я.

Емоційне навантаження на психіку людини, що страждає від алкоголю або наркотиків призводить до хронічної втоми і параноїдальних симптомів. Реакції залежних людей руйнують себе, і взагалі відношення до людей, родини. Нестабільність стану заводить людину у “глухий кут”. Тому лише спеціалізований підхід може покращити стан людини, і навчити знову жити по новому.

Якщо на початку вживання, людина відчуває ніби полегшення від фізичних навантажень, то другою стадією розвитку хвороби – є біль, що поступово зростає, і не дає залежному шансу на одужання, зазначають спеціалісти нашої  психологічної реабілітації “Рестарт+”. Фізичні болі на рівні внутрішніх органів, судом, ламань суставів – виводять людину з рівноваги, і знову підштовхують до бажання вжити наркотик.

Психологічна реабілітація і підтримка фахівців центру “Рестарт+” зосередить вас на головному, а саме одужанню від хімічної залежності. Кожна нова інформація, кожен симптом важко приймати і іноді зрозуміти. Але шанс на одужання є лише за допомогою спеціалістів.Етапи визнання проблеми

Поступово, людина яка відчуває потяг до наркотиків або алкоголю, починає усвідомлювати, що це все не жарти. Постійна жага “вжити, щоб вижити” – стає сенсом життя з болем і частковим розумінням, що це хвороба. З’являється розуміння, що проблема хімічної залежності не вирішується за допомогою медикаментів і сили волі. Поступово накопичується втома від нерівної боротьби і розчарування від постійних поразок.

Це стосується другої стадії розвитку хвороби, коли людина, що була емоційно стабільною і вела здоровий спосіб життя – стає неконтрольовано деградуючою особистістю, говорять фахівці нашої клініки “Рестарт+”.

Поступово накопичується втома від нерівної боротьби і розчарування від постійних поразок. Робляться перші спроби змінити власне ставлення і поведінку, як спосіб справитися з власним болем і все-таки вплинути на залежну людину, зі сторони рідних.

Наркологічна реабілітація, у складі професійної команди “Рестарт+” незважаючи на складність хвороби, і різні життєві історії людей – радіє, коли залежна людина хоч трохи усвідомлює, що у пастці. Адже це шанс допомогти самій  людині, і його ( її ) родині.

Вилікувати наркоманію та алкоголізм неможливо. Немає спеціальної пігулки для одужання від хімічної залежності. Максимум можна призупинити її розвиток та навчиться з нею жити. А також створити такі умови, щоб вона менш прогресувала, говорять професіонали нашого центру “Рестарт+” Харків.

Переваги визнання

Коли перед залежною людиною відкривається нові можливості, це хоч і важко на перших етапах, але внутрішньо необхідно для самої людини, і вона це розуміє. Час за часом емоційний стан стає більш стійким і повертається надія.

Мотивація поведінки залежних осіб у психологічній клініці”Рестарт+” – спроба змінити спосіб життєдіяльності через нездатність знайти в реальності сферу діяльності, здатну надовго привернути увагу чи викликати виразно позитивну емоційну реакцію. Через усвідомлення людина знову відновлює сімейні стосунки, соціальний статус, позитивне мислення і жагу до життя.

Можливість після отримання допомоги самостійно організувати своє якісне життя – для залежної людини шанс. Універсальних рішень будь-якої проблеми не існує. Рішення завжди конкретне в кожній конкретній ситуації і завжди строго індивідуальне.

Формування нової культури неприйняття наркотичних речовин можливе, якщо до такого поняття, як хімічна залежність, підійти комплексно — не відчужено, а пропускаючи проблему крізь себе.

Наркологічна реабілітація “Рестарт+” пропонує розглянути різні методи допомоги у подоланні залежності. Кожен випадок індивідуальний, кожна особистість теж має свій особистий внутрішній світ. Але для любої людини, відчуття що вона комусь потрібна, просто великий поштовх для подальших позитивних змін. Отримання допомоги “Рестарт+” не лише мотивує самого залежного, а і допомагає родині віднайти зв’язки і зажити по новому.

Подолання страху визнання

“Рестарт+” на протязі багатьох років влаштовує поглибленні психотерапевтичні сеанси як для співзалежних сімей, так і для самих залежних людей. За допомогою терапії у людей з’являється знання по техніці самоаналізу. Іншими словами, коли залежний знає ворога у лице, то і так звана боротьба не так лякає. Техніка самоаналізу – спосіб вірно реагувати на ті чи інші ситуації, пов’язані з впливом хвороби. Так, тут варто нагадати собі, що залежність має хронічний характер, тобто прогресує. Тому маючи певні методи по запобіганню стресових ситуацій, за допомогою вмінню аналізувати якість одужання набагато покращується.

Особливим етапом у формуванні особистості – є поліпшення родинних відносин. Психологи терапевтичної громади “Рестарт” у Харкові заохочують рідних і залежних до проходження певних терапій і взаємодію один з одним. Завдяки таким процесам не тільки укріплюється усвідомлення проблеми, а і поступово зникає страх засудження і сорому. Після чого фахівці психологічної реабілітації “Рестарт+” переходять до групових психо-терапій, де кожен окремо себе проявляє.

Організація ” Рестарт+” своїм досвідом роботи збільшує кількість вдячних людей і здорових сімей. Усі процеси у стінах реабілітації, а також поза нею суворо конфеденційні. Це також дає людині, відчути себе у безпеці і спокійно одужувати.

Наступні кроки після визнання

Після прийняття зваженого рішення щодо лікування алкогольної або наркотичної залежності, команда “Рестарт+” радо вітає вас у команді. Кожен пацієнт, і кожен член родини для нас – це окрема історія.

Спеціалісти психологічної клініки “Рестарт+” пропонують вам індивідуальний метод лікування, і беруть під опіку кожну сім’ю разом. У виборі методу лікування будуть запропоновані різні варіанти, і  кожен особисто має змогу вивчити і визначитись у виборі, який комфортний у вашому випадку.

Важливим є розуміння того, що не завжди там де бистріше – це якісно. Тому безкоштовно проконсультувавшись з професійними спеціалістами ваш вибір буде більш ясним і вірним. Варто пам’ятати, що процес одужання наодинці не ефективний. І взаємодія один з одним – шлях до покращення свого стану і розвитку своєї родини.

Поради для близьких

Першим кроком у подоланні хвороби – є підтримка і любов. Не зважаючи на всі поведінкові ознаки вашої рідної людини, що попала у наркотичну залежність, пам’ятайте, що людина і наркотичний вплив на неї – різні речі. Коли алкоголь, або наркотики з’явились у вашій сім’ї панікувати, це останнє що потрібно.

Психологи нашої клініки “Рестарт+” Харків наголошують на тому, що залежна людина схильна до впливу через маніпулювання. Тому необхідно це розуміти у випадках, коли залежному неочікувано потрібно щось вирішувати, або він ( вона ) вас заохочують на варіант: “В цей раз я точно не буду вживати”.

Турботою у вирішенні питань пов’язаних з вживанням – є відокремлення один від одного. Певний час іде переосмислення, і кожен має пройти його зі спеціалістом “Рестарт+” по одиниці. Це все здійснюється саме для сумісного подальшого щасливого життя.

Психологічна реабілітація “Рестарт+” працює для вас у любий час. Кожен спеціаліст свідомо займається справою у допомозі залежним людям,  і іх сім’ям. Кожен щиро вірить що разом можливо все.

Ми допоможемо вам якісно реабілітуватись і знайти свій шлях у майбутнє. Відновлення особистості і грамотне планування подальшого життя – кожному під силу. Прийшов час змін і удосконалення. Приймай рішення сьогодні – створюй себе далі без наркотиків, а з відкритим серцем і душею.

Ви завжди можете замовити зворотній дзвінок!

В разі потреби чи бажання отримати більше інформації, будь ласка, скористайтеся нашою формою зв’язку. Наша дружня команда експертів готова вам допомогти та відповісти на всі ваші запитання щодо лікування та послуг, які ми надаємо.

Якщо ви зіткнулися з категоричною відмовою від лікування успішно здійснюється метод інтервенції, це мотивація на лікування за допомогою консультації хворого. Цей підхід створює позитивне рішення на допомогу.
Лікування надалі проходить на стаціонарі. Підбиваючи підсумки клієнти проходять лікування добровільно.
Не зволікайте з проблемою, вихід є завжди! Найдієвішим методом лікування завжди є кваліфікована допомога оновлення особистості.
Ми маємо результат.
«Рестарт +» онови своє мислення. ®

Відгуки наших клієнтів – ми пишаємося їхніми досягненнями!


Використана література:

Книга Теренс Т. Горского  Схема “СРЫВ-ВЫЗДОРОВЛЕНИЕ”

Зайцева С.Н. «Созависимость — умение любить» Пособие для родных и близких наркомана, алкоголика

«Литвиненко В. И. Парадоксы алкоголизма. — Полтава: АСМИ, 2003.

Читати також:

4 Відповіді

  1. Благодаря Рестарту +;
    Я сейчас трезвый , адекватный , любящий муж своей семьи.
    Огромное благодарность команде рестарта+ за хороший профессиональный подход.

  2. Замечательная организация прошёл полный курс реабилитации доволен и трезвый уже 2 года

  3. Спасибо рестарт+ за мою трезвость здесь я приобрел новых друзей которые меня поддерживают

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

RU